Home Landelijke radio RTL Nederland heeft goed jaar achter de rug

RTL Nederland heeft goed jaar achter de rug

RTL Nederland, eigenaar van RTL FM en Yorin FM, heeft een recordjaar achter de rug. De totale omzet steeg met 3,4 procent naar 338 miljoen euro (2003: 327 miljoen euro), waar het totale bedrijfsresultaat steeg met maar liefst 56 procent naar 39 miljoen euro (2003: 25 miljoen euro). Hiermee realiseerde RTL Nederland het beste bedrijfsresultaat in haar geschiedenis.

De sterke positie in de televisiemarkt zorgden voor een stijging van het resultaat met 80 procent naar 54 miljoen euro (2003: 30 miljoen euro). De aanloopinvesteringen in radio in hetzelfde jaar werden hierdoor meer dan gecompenseerd. De omzet uit de in juni 2004 opnieuw gelanceerde radiostations Yorin FM en RTL FM bleef met 7 miljoen euro gelijk. De substantiële aanloopinvesteringen in radio maakten van RTL Nederland de snelst groeiende en vierde commerciële radiogroep van Nederland. Het gezamenlijke luisteraandeel bij de doelgroep 20 – 49 jaar steeg van 5,3 naar 9,3 procent en zorgt voor een verdere versterking van het multimediale aanbod van RTL Nederland.

Fons van Westerloo, CEO van RTL Nederland, zegt dat het recordresultaat het gevolg is van strikte kostenbeheersing, gepaard met een slagvaardig en flexibel beleid op zowel de consumenten- als adverteerdersmarkt. “De snelle groei van de luisteraandelen en de omzet van onze radiostations na hun herlanceringen in juni, stemt optimistisch voor het jaar 2005. We hebben een uitstekende basis om nieuwe concurrentie aan te kunnen, waarvoor we bovendien reserves kunnen aanspreken”.