Home Landelijke radio Lokale omroep Winschoten daagt Commissariaat voor de rechter

Lokale omroep Winschoten daagt Commissariaat voor de rechter

Het bestuur van Radio Winschoten daagt het Commissariaat voor de Media (CvdM) voor de rechtbank in Groningen. De juridische strijd is een gevolg van een conflict dat al sinds juni vorig jaar speelt. Inzet van het meningsverschil is een aangetekend poststuk dat door de CvdM is verstuurd, maar niet is ontvangen door Radio Winschoten.

In de brief stond dat de lokale radiozender de jaarstukken te laat had ingeleverd. Radiovoorzitter Wim Duteweerd zegt dat ‘niemand van het bestuur de brief heeft gezien, laat staan dat er iets is ondertekend’. TPG Post heeft de aangetekende brief vervolgens teruggestuurd naar Hilversum. Volgens Duteweerd zegt het CvM dat de lokale omroep verantwoordelijk is voor het aangetekende poststuk. “Dat is de omgekeerde wereld. Wij moeten in hun ogen bewijzen dat we een door hen verzonden poststuk hebben ontvangen. Dat vinden we niet reëel.”

Omdat de lokale omroep de jaarstukken te laat inleverde, kreeg ze in eerste instantie een boete van meer dan 1600 euro. Toen de stukken alsnog – te laat – in Hilversum werden afgeleverd, werd de boete gehalveerd. Het bestuur van de lokale omroep is het niet eens met de in zijn ogen onterechte geldstraf. “Wij zijn een vereniging die grotendeels afhankelijk is van gemeenschapsgeld. We passen dus goed op de centjes. Wij vinden het daarom alleen al de moeite waard om tegen de straf van het commissariaat te ageren. Laat de rechter bepalen wie gelijk heeft.” [Dagblad vh Noorden]