Home Landelijke radio RTL en SBS bevestigen verkoop Yorin FM

RTL en SBS bevestigen verkoop Yorin FM

RTL Nederland en SBS Broadcasting hebben de koop van Yorin FM door SBS officieel bevestigd. Vanmiddag hebben beide bedrijven de overeenkomst getekend waardoor Yorin FM officieel is overgenomen. Er gaan inmiddels veel geruchten over de invulling van de zender, maar voorlopig zal de overname voor de luisteraars van het station nauwelijks gevolgen hebben.

SBS-topman Patrick Tillieux: “We zijn zeer verheugd met de overname van Yorin FM. Deze aankoop versterkt de positie van SBS als mediabedrijf en vergroot onze crossmediale kracht. SBS heeft er geen misverstand over laten bestaan graag ook op het gebied van radio actief te worden. Die wens wordt hiermee gerealiseerd. Een crossmediale aanpak is de basis van de strategie van SBS. Een eigen radiozender is daarom voor ons van belang.”

“De programmering van de zender blijft vooralsnog overeind. Het belangrijkste is dat de zender en de medewerkers een plek binnen de organisatie van SBS krijgen. Natuurlijk gaan we daarna meteen werken aan de verdere versterking en verbetering van de zender,” zo vervolgt Tillieux.

RTL-topman Fons van Westerloo: “Wij zijn blij dat Yorin FM overgaat naar een sterke mediagroep met grote ervaring met radio elders in Europa. SBS geeft een groot aantal medewerkers de kans om onder een nieuw gesternte te floreren. Wij wensen SBS en degenen die gaan meewerken aan het nieuwe Yorin FM veel succes.”

Update:
Patrick Tillieux liet vanavond in RTL Boulevard weten dat SBS de naam Yorin FM wil behouden, omdat SBS dat een sterke naam vindt. Verder wordt bevestigd dat Rob Stenders en Robert Jensen meegaan naar SBS. Over Henk Westbroek en Gijs Staverman worden echter geen uitspraken gedaan. Jeroen Kijk in de Vegte laat zijn toekomst bij het station in het midden.