Ron Bisschop heeft in de podcast van Patrick Kicken hard uitgehaald naar NPO 3FM-dj Frank van der Lende. “Frank is leuk voor een lokale omroep of misschien nog niet eens voor een lokale omroep. Dat zit dan wel daar van vier tot zeven. Dan denk ik: hoe is dat in godsnaam mogelijk? Konden ze nou echt niks beters krijgen? Dat vind ik echt gênant.”

Ron, die sinds de jaren zeventig in de radiowereld actief is, gelooft niet dat 3FM weer richting vier of vijf procent marktaandeel gaat. “De doelgroep van 3 zijn jongeren, maar die luisteren niet meer naar de radio. Ze luisteren naar Spotify of een handjevol naar SLAM, maar niet naar 3.”

‘Zendermanager moet weg’

Sharid Alles, zendermanager van 3FM, moet vertrekken, vindt Ron. “Ze blijft maar zitten. Dat begrijp ik, gezien haar salaris. De alltime-low die ze nu presenteren, met 2,1 procent marktaandeel, is te beschamend voor woorden. Mensen vinden mij te cynisch als ik het zeg, maar ik zeg het toch nog een keer: wil de laatste het licht uit doen. Ik zie in 3FM geen toekomst meer. Geef de FM-frequenties aan Radio 5.”

Ron Bisschop werkte de afgelopen decennia voor meerdere radiozenders, waaronder Radio Veronica, BNR, NPO Radio 5, Radio 10 Gold, RTL Radio en Omroep Flevoland. Hij vindt Sagid Carter, die in de avond op 3FM te horen is, wel goed. “Maar zij kan in haar eentje ook die zender niet veranderen.”