Home Landelijke radio Robbert Dijkgraaf voorzitter Raad van Toezicht van de VPRO

Robbert Dijkgraaf voorzitter Raad van Toezicht van de VPRO

Robbert Dijkgraaf is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de VPRO. José van Dijck is benoemd tot lid. Dijkgraaf is als hoogleraar mathematische fysica verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 2008 is hij ook president van de Koninklijke Academie van Wetenschappen. In 2003 ontving hij voor zijn werk op het gebied van de snaartheorie de Spinozapremie, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland.

Dijkgraaf is tevens lid van het Innovatieplatform. In zijn columns voor NRC Handelsblad en bij optredens in de media probeert Dijkgraaf een brug te slaan tussen wetenschap, kunst, politiek en onderwijs, zo meldt de VPRO.

José van Dijck is in 2001 benoemd tot hoogleraar Televisie, Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, en is sinds 2008 decaan van de Faculteit Geesteswetenschappen aan die universiteit. Haar expertise ligt op het terrein van wetenschap en media, mediatheorie en digitale mediatheorie. De andere leden van de Raad van Toezicht van de VPRO zijn Kick van der Pol, Victor Rutgers, Marco Derksen en Mariëlle Rompa.