Home Landelijke radio Rick van Velthuysen: “Dj’s 538 moeten onder het ‘juk’ vandaan komen”

Rick van Velthuysen: “Dj’s 538 moeten onder het ‘juk’ vandaan komen”

Rick van Velthuysen heeft afgelopen nacht afscheid genomen van zijn programma MiddenInDeNachtRick en Radio 538. Daar heeft hij sinds 1992 gewerkt. De dj vertrekt naar Radio Veronica waar hij in het weekend programma’s krijgt. "Ik realiseer het mezelf nog het allerminst dat ik ineens bijna zestien jaar Radio 538 achter me laat. Iedereen die heeft opgelet de afgelopen tijd weet wel waarom dat is. Maar om het symbolisch te zeggen: je hebt een elastiek, daar kun je heel lang aan trekken. Maar op een gegeven moment is de rek eruit. En nu ga ik ergens heen waar er nog wel rek in zit."

Rick benadrukte ook nog maar eens dat hij niet ontslagen is. "Ik mocht er van de leiding nog gewoon drie jaar aan vast knopen. Ik heb daar vier weken vakantie voor gehad om erover na te denken. Ik heb heel veel te danken aan Radio 538. Ik vind het kut om weg te gaan. Ik had geen andere keus voor mezelf. Ik wil nu gewoon verder bij Radio Veronica."

Hij deed ook nog een opmerkelijke uitspraak. "Ik hoop dat al mijn jonge collega’s bij dit radiostation onder het juk van alles vandaan komen en gewoon eens een keer laten horen wie ze werkelijk zijn op de radio. Ik hoop ook dat Radio 538 weer gewoon die glans krijgt zoals het vroeger ook was. Dat er ook jongens zijn die dingen doen die niet mogen. Radio is een uitdaging, zeker als je bij een jonge zender zit. Het is geen f*cking Sky Radio. Het is een radiostation waarbij je ballen moet tonen en je dingen moet doen om mensen te vermaken. En dat is niet alleen maar de muziek. Dat is wel belangrijk, maar laat zien wie je bent."

"Het meeste zit ik wel in mijn maag met Koert en Rianne", zo eindigde Rick. De twee sidekicks moeten het radiostation verlaten. Koert Walraven heeft elf jaar bij Radio 538 gewerkt.