Home Landelijke radio Regionale media in Utrecht werken samen bij WK

Regionale media in Utrecht werken samen bij WK

Regionale media in Utrecht gaan samenwerken bij het verslaan van het WK onder de 20 jaar. Dertig jonge journalisten gaan vanaf 10 juni het evenement in en om de stad Utrecht verslaan. Elke journalist maakt verhalen die op internet, radio, televisie en in de krant kunnen worden gepubliceerd. Het is de eerste keer in Nederland dat in een dergelijk project private en publieke ondernemingen samenwerken.

De School voor Journalistiek Utrecht, jongerenradiostation FunX (Utrecht), RTV Utrecht, Bingo FM en het Utrechts Nieuwsblad werken in dit crossmedia project samen. De redactie levert een WK Journaal aan RTV Utrecht, schrijft artikelen voor het Utrechts Nieuwsblad en regelt/maakt reportages voor Radio M Utrecht, FunX en Bingo FM.

De redactie bestaat uit (afgestudeerde) studenten en docenten van de School voor Journalistiek, UN-sportverslaggevers en collega’s van RTV Utrecht Sport. De redactie opereert in ploegendienst en richt zich op evenementen/gebeurtenissen in en om Utrecht tijdens het WK. [RTV Utrecht]