Home Landelijke radio Rebecca Radio stopt per 1 augustus

Rebecca Radio stopt per 1 augustus

Rebecca Radio zal per 1 augustus ophouden te bestaan, zo weten diverse bronnen te melden. Het station was al een tijdje verliesgevend.

Begin dit jaar is het voltallige personeel al ontslagen, om zo het station beter te kunnen verkopen. Boom Pers en de Noordelijke Dagblad Combinatie, beide eigenaar van het station, wisten het station uiteindelijk niet te verkopen.

NDC-directeur Jan de Roos spreekt van een teleurstelling, maar hij sluit niet uit dat NDC in de toekomst weer gaat investeren in de radiowereld. “Een moderne uitgeverij als NDC, combineert krant, internet, en radio”, aldus de Roos.

De etherfrequenties worden overgenomen door het vroegere Sun FM, dat vijf jaar geleden is opgeheven wegens ruzie met de aandeelhouders. Het station zal de naam Rebecca FM krijgen. De kantoren en de studio’s van Rebecca Radio in Meppel worden hiervoor niet meer gebruikt.

Het nieuwe radiostation zal vallen onder Rebecca Beheer BV. Met Jan Lagrouw, directeur van CRN, is hierover een overeenstemming bereikt. Lagrouw zal zelf het management gaan voeren over het station. Binnen de BV zal ook nog informele investeerder plaats nemen, het is niet bekend wie dit is.