Home Landelijke radio Rámon Verkoeijen twijfelde over zijn carrière bij 3FM

Rámon Verkoeijen twijfelde over zijn carrière bij 3FM

Rámon Verkoeijen heeft getwijfeld of hij nog wel bij 3FM moest blijven. Dat zegt hij tegen 1Limburg. Toen Perlin dit jaar bekend maakte te stoppen, waren er ook bij Rámon twijfels. “Ik hoorde het begin september van Timur, net na mijn vakantie. Toen heb ik ook wel gedacht; ‘wat ga ik doen? Blijf ik bij 3FM?'”

Hij wist in ieder geval zeker dat hij niet alleen door wilde gaan. “Ik heb op de zaterdagavond een tijdje alleen gezeten, maar ik vind een duo het leukste. Ik houd van dat pingpongen met een ander. Het flauwekullen over en weer. Dat als er iemand zin heeft om even gek te doen, de ander automatisch de leiding pakt.” Lachend: “En het is het makkelijkst geld verdienen hè.”

Eva Koreman en Mark van der Molen bleken twee serieuze opties. Allebei vervingen ze Timur een weekje waarna de keuze snel gemaakt was. “Het was heel leuk met Eva, maar we hadden allebei niet het gevoel dat we elkaar echt beter maakten. Met Mark was er wel meteen die klik.” Eigenlijk al vanaf het eerste serieuze gesprek tussen de twee in Blaricum. Daar spraken Mark en Rámon af in een chique Gooische zaak om elkaar wat beter te leren kennen. “Iedereen zat strak in het pak, mensen aten kaviaar uit het vuistje en toen kwam Mark ineens in een zwembroek aanlopen. Binnen vroeg hij me ook nog of hij iets uit de frituur kon bestellen. ‘Misschien een garnalenkroketje’, heb ik hem gezegd.”

Timur Perlin
Het was gek om na tien jaar afscheid te nemen van Timur. “Het was allemaal heel gek. Tijdens de laatste uitzending van Timur was ik eigenlijk ook alweer bezig met iets nieuws. Ik was misschien te druk en chaotisch om echt bij het einde van het programma stil te staan. Maar we hebben natuurlijk wel tien jaar samengewerkt. Deze week heb ik vrij, ik denk dat ik dan met een fles wijn nog wel eens terug zal denken aan dit jaar.”

In het Glazen Huis zal Rámon niet zo snel gaan zitten. “Liever niet. Er wordt wel eens voorzichtig gepolst, maar het is niks voor mij. Ik sla graag over. Misschien is dat het bourgondische en Limburgse in mij, want ik houd heel erg van lekker eten en drinken. En ik ben ook erg gesteld op mijn privacy. Gelukkig vindt 3FM dat ook prima.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven