Home Landelijke radio 100% NL Radiostations staan stil bij overlijden Ramses Shaffy

Radiostations staan stil bij overlijden Ramses Shaffy


Diverse radiostations staan vandaag stil bij het overlijden van Ramses Shaffy. Vanochtend is de zanger overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker. Hij is 76 jaar geworden.

Radio 2 draait iedere uur een nummer van Shaffy. Frits Spits besteed in ‘Tijd Voor Twee’ veel aandacht aan de zanger. Vanavond wordt tussen 7 en 8 het ‘Gala van het Nederlandse Lied’ uit 2003 herhaald, waarin Shaffy centraal staat. 

Op 3FM stond Gerard Ekdom vanochtend nadat het nieuws bekend werd stil bij het overlijden van Shaffy door ‘Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk En Bewonder’ te draaien. Rob Stenders heeft Ramses Shaffy centraal gesteld in het Canon van de Popmuziek. De luisteraars van de publieke popzender verkozen ‘Laat Me’ tot de beste plaat van de zanger.

Ook Radio 5 Nostalgia staat stil bij het overlijden van Ramses Shaffy door muziek van hem te draaien en herinneringen op te halen. 100% NL gaat vandaag op zoek de naar de favoriete Ramses Shaffy plaat van de luisteraars. Deze wordt vanmiddag om 17:00 uur gedraaid.

Om Shaffy te eren zendt Radio Noord-Holland zondag tussen 14:00 tot 17:00 uur een speciale editie van het radioprogramma ‘Noord-Hollandse Muziekmiddag’ uit. Er komen interviews voorbij met bekende gasten en vrienden van Ramses, waaronder Frans Mulder, Herman van Veen, Annemarie en Fred Oster, en uiteraard wordt er veel van zijn muziek gedraaid. Luisteraars mogen verzoekplaten indienen.