Home Landelijke radio 100% NL Radiostations pakken uit met Pasen

Radiostations pakken uit met Pasen

Een aantal radiostations heeft de programmering voor de Paasdagen aangepast. Kink FM komt morgen vijf uur lang vanaf Paaspop in Schijndel. Tussen 14:00 en 19:00 uur kan iedereen de opening van het festivalseizoen rechtstreeks meebeleven. De hele middag zijn er interviews met en liveoptredens van onder meer Within Temptation, de Heideroosjes, Johan, Delain en The Answer te horen.

Dit jaar vindt de dertigste editie van het festival plaats. In totaal spelen er ruim 70 acts op vijf verschillende podia.

Classic FM viert Pasen met Bach Johann Sebastian Bach. De muziek van de componist staat centraal op de commerciële klassieke zender. Tijdens Pasen zijn de Paas-Cantates en het Oster-Oratorium van Bach te horen op.

Tijdens de Paasdagen (8 en 9 april) heeft 100%NL een speciale programmering!

Op 100%NL presenteert Niña van Dijk, zangeres van de groep Treble, morgen een speciaal Paasprogramma tussen 10:00 en 15:00 uur waarin de grote festivals centraal staan. Niña spreekt onder andere met Nederlandse artiesten die op verschillende festivals spelen, waaronder de jongens van Di-rect en Intwine, Jasper Geluk (The Sheer), Tren van Enckevort (Rowwen Hèze) en Lange Frans.

Vervolgens neemt Emiel Pijnaker, zanger en gitarist van de band Yellow Pearl, het stokje van haar over van 15:00 tot 19:00 uur.

Op tweede Paasdag presenteren dj’s Nienke Westerhof en Lex Gaarthuis tussen 10:00 en 18:00 uur de ‘100%NL Pop/Rock/Urban top 100’. Hierin worden de 100 beste pop-, rock- en urbanliedjes van Nederlandse bodem gedraaid, die luisteraars hebben uitgezocht.

Tweede Paasdag komt BNR Nieuwsradio met een speciale programmering die volledig in het teken staat van het milieu. Het onderwerp is ‘hot’ sinds het steevast op de agenda staat van de wereldtop en na de met een Oscar bekroonde film van de Amerikaanse ex-presidentskandidaat Al Gore. Het nieuwe kabinet heeft het thema milieu zelfs gelanceerd als een van haar speerpunten.

BNR trapt maandag om 10:00 uur af met een interactief spreekuur met diverse experts over praktische milieutips op het gebied van beleggen, kopen en energie. Tussen 12:00 en 13:00 uur praat de nieuwszender met de nieuwe minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Jacqueline Cramer. En na onder andere een gesprek met Greenpeace-directeur Liesbeth van Tongeren sluit BNR de themadag om 15:00 uur af met een debat van verschillende politici over de milieuplannen van het nieuwe kabinet.

Foto: Frank van ’t Hof als paashaas voor de VRS