Home Landelijke radio Radionieuws van vrijdag 25 oktober

Radionieuws van vrijdag 25 oktober

Nederlanders tevreden over publieke omroep
83 procent van de Nederlanders vindt de programma’s van de publieke omroep even goed of beter dan de programma’s van de commerciële omroep. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Intomart in opdracht van de KRO.

De KRO vroeg kijkers en luisteraars gisteren ook op om te bellen, sms-en of te e-mailen over de publieke omroep. 5000 Nederlanders lieten hun stem dan ook horen. De omroep hield de peiling nadat er kritiek was gekomen uit politieke hoek en andere hoeken van de media.

Radio 10 FM geeft kookles weg
Radio 10 FM gaat samen met de Staatsloterij een kookles van Joop Braakhekke voor 10 personen weggeven. Dit om de oudejaarsloterij te promoten. Tijdens de actieweek, van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november, wordt iedere dag op een willekeurig tijdstip tussen 9:00 tot 12:00 uur een ‘champagne jingle’ uitgezonden op Radio 10 FM. Luisteraars kunnen vervolgens bellen naar de studio. Op vrijdag 1 november wordt de hoofdprijswinnaar bekend gemaakt.

n extra subsidie voor RTVM
Radio TV Moerdijk (RTVM) krijgt geen extra subsidie van de gemeente. Daardoor dreigt de kwaliteit van de uitzendingen in Zevenbergen terug te lopen en worden de uitzendingen in Standdaarbuiten waarschijnlijk gestaakt.

RTVM heeft het extra geld gevraagd om de verbetering van de kwaliteit in Zevenbergen te kunnen betalen en om de uitzendingen in de hele gemeente – dus ook in Standdaarbuiten – in de huiskamers te brengen. Kabelbedrijf Essent zorgt daar reeds voor en dat moet betaald worden.