Home Landelijke radio Radionieuws van vrijdag 21 juli

Radionieuws van vrijdag 21 juli


RTV oost mag nieuwe zendmast bouwen

Gedeputeerde Staten van Overijssel geven het groene licht voor de bouw van een zendmast voor RTV Oost aan de Hazenweg in Hengelo. Tegen de mast is fel geprotesteerd, met name door de brandweer en Van der Valk Motel Hengelo.
De brandweer meent dat de 125 meter hoge mast het radioverkeer van de hulpverleners kan storen.

De omroep sluit daarom een convenant met de brandweer; bij calamiteiten kan de mast worden uitgeschakeld.

Almelose zendpiraat blijft in de lucht, welke straf hij ook krijgt

Welke straf Almeloër S. (33) ook krijgt opgelegd, zijn illegale radiozender Omroep Stichting Almelo blijft Nederlandstalige muziek uitzenden. Hoe vaak hij in de toekomst ook nog met zijn zender uit de ether wordt gehaald. Daar verandert geen rechtbank of officier van justitie iets aan

De zendpiraat liet hierover gisteren voor de Almelose politierechter A.M. Rikken geen enkel misverstand bestaan. Sterker nog hij houdt er rekening mee dat hij zich binnenkort weer wegens illegaal zenden moet verantwoorden. ‘Tot ziens’, zei de man tegen de rechter, nadat die hem had veroordeeld tot drie weken cel en vier weken voorwaardelijke gevangenisstraf.

Jeroen Kijk in de Vegte en Frits Spits live op Parool Radio

BNN dj Jeroen Kijk in de Vegte is maandagavond samen met Radio 2 dj Frits Spits te horen op Parool Radio. Later is het dubbelinterview samen met Frits Spits te lezen in het Parool. Journalist Paul van Liempt zal het interview afnemen.

Het gesprek zal gaan over de radiobeleving van de twee dj's. Jeroen zegt: "Wat ik het liefst van Spits wil weten is waar hij meer om geeft; om muziek of om radio. Ik denk dat ik het wel weet, maar toch een gewetensvraag."

Bom vernielt kantoor van radiostation Zimbabwe

Het kantoor van de onafhankelijke Zimbabwaanse radiozender Voice of the People is donderdag door een explosie vernietigd.

Voice of the People wordt door de Nederlandse Wereldomroep gesteund en staat kritisch tegenover het bewind van president Mugabe. De zender ontduikt een uitzendverbod door via Londen en Hilversum op de korte golf te seinen. De Nederlandse steun was tijdens de verkiezingen in maart voor de Zimbabwaanse regering een reden om Nederlandse journalisten geen visum te geven.

Van Leeuwen laat NOS met rust

LPF-staatssecretaris Cees Van Leeuwen verkondigde op donderdag 29 augustus in NOVA dat hij zich niet wil bemoeien met de berichtgeving van de media. Eerder hadden partijgenoten van hem laten verstaan dat de LPF nog een appeltje te schillen had met de publieke omroep, en meer specifiek met de NOS. Aanleiding was de berichtgeving over de partij voor en tijdens de verkiezingen. De LPF vond de berichtgeving 'tendentieus'. Maar Van Leeuwen is het daar niet mee akkoord en vindt de vrijheid van meningsuiting te belangrijk om zich met de berichtgeving te moeien.

Zeven nominaties voor Mediabedrijf van het jaar

Zeven bedrijven kunnen 'Mediabedrijf van het jaar' worden, een titel die vakblad Broadcast magazine uitreikt op het Omroepcongres, begin oktober. Het zijn BNN, Net5, RTL4, Veronica, Radio 538, Eyeworks en IdtV. Tot 5 september kan de publieksvoorkeur gemaild worden naar . Uiteindelijk ontstaat een shortlist van 3, waaruit de congresgangers de winnaar kiezen.