Home Landelijke radio Radio Maria start marathonuitzending

Radio Maria start marathonuitzending


Radio Maria is met een marathonuitzending van 42 uur begonnen om 100.000 euro bij elkaar te krijgen. Motto van de marathonuitzending is ‘Geef Radio Maria de Honderdduizend’.

Radio Maria bestaat sinds vorig jaar en zendt uit op 675 AM.  De zender richt zich op gelovigen in Nederland en Vlaanderen. De marathonuitzending duurt tot dinsdag middernacht. Radio Maria hoopt voldoende geld binnen te halen om de komende jaren in de lucht te kunnen blijven. Daarvoor zijn 1500 donateurs nodig, die vijf jaar lang minstens 500 euro schenken.

De uitzendingen komen uit een voormalig kerkgebouw aan de Waalstraat in Den Bosch. De zender maakt deel uit van een wereldwijd rooms-katholiek netwerk. De oorsprong ligt in Italië, waar verscheidene parochies hun eigen lokale zenders voor religieus nieuws beheerden. Initiatiefnemer in Nederland is pastor Ad Verest in Eindhoven.

De studio werd vorig jaar oktober ingezegend en vanaf januari dit jaar zijn de uitzendingen ook op internet te volgen. Luisteraars krijgen dagelijks een eucharistieviering, het getijdengebed, lezingen, interviews en muziek te horen.