Home Landelijke radio Radio LOT krijgt zendmachtiging in Nieuwkoop

Radio LOT krijgt zendmachtiging in Nieuwkoop

Lokale omroep Radio LOT en daarmee RTV Hollands Midden heeft de felbegeerde vergunning gekregen om de komende vijf jaar uit te zenden in de gemeente Nieuwkoop. Dat heeft het Commissariaat voor de Media bepaald.

Het Commissariaat volgt met deze uitspraak het advies van de gemeenteraad. Die besloot in juli van dit jaar Lokale Omroep Ter Aar (LOT) aan te bevelen onder een aantal voorwaarden, vastgelegd in een convenant. Dit convenant werd ondertekend door de twee strijdende omroepen Radio LOT en NEO Radio. Ze hadden beiden een aanvraag ingediend voor een vergunning, terwijl het Commissariaat voor de Media maar één vergunning per gemeente mag uitgeven.

In een convenant staat onder meer dat Radio LOT de naam verandert in RTV Hollands Midden. Verder komt er een professioneel bestuur dat bestaat uit de huidige vijf bestuursleden van LOT, aangevuld met onderhandelaar Meijer van deze omroep. NEO Radio mag twee leden voordragen. Bovendien wijst het gemeentebestuur een onafhankelijke voorzitter aan. Ook zijn er afspraken gemaakt over de medewerkers van NEO Radio. ,,Zij worden door het nieuwe bestuur op een faire manier en op basis van hun kwaliteiten in de organisatie ingepast, staat in het convenant.

Radio LOT had tot nu toe de zendvergunning. De jongere omroep NEO Radio was daarom te horen via internet. Radio LOT reageert verheugd: “Dit definitief besluit betekent voor alle medewerkers het einde aan een ongewisse tijd. Menig traantje van opluchting is geplengd.” [AD]

Vorig artikelPublieke zenders moeten 2 procent meer marktaandeel halen in 2008
Volgend artikelPublieke Omroep bereidt 25 digitale radiozenders voor