Home Landelijke radio Strijd om zendvergunning in Nieuwkoop

Strijd om zendvergunning in Nieuwkoop

Radio LOT (Lokale Omroep Ter Aar) en NEO Radio (Nieuwkoop en omstreken) zijn in een strijd verwikkeld om de zendvergunning voor de komende vijf jaar voor de gemeente Nieuwkoop. LOT, plaatselijk ook wel bekend als Disco Henkie, heeft al sinds 1989 een vergunning voor het uitzenden in Ter Aar. Sinds 2004 is LOT ook via de radio te beluisteren in Nieuwkoop, Nieuwveen en Zevenhoven.

Omdat maar één lokale radio-omroep in een gemeente over een zendvergunning mag beschikken, is de nog jonge NEO-omroep alleen maar via internet te beluisteren. Geen ideale situatie, vindt bestuurslid Peter Vos. NEO wil daarom ook aanspraak maken op de zendvergunning.

“Wij willen de mensen van LOT niet hun ‘kindje’ afpakken. Wij willen met ze samenwerken”, zegt Vos. “We zouden de zendvergunning willen delen: op de helft van de beschikbare tijd mag LOT uitzenden. Wij zouden dan de andere helft van de zendtijd kunnen vullen.”

Voor samenwerken met NEO voelt LOT niets. “Wij maken al 25 jaar professioneel radio voor alle doelgroepen”, zegt voorzitter Arie Muilwijk. “Zeventien jaar hebben we een goede vergunning. We hebben vijftienhonderd betalende donateurs en 93 bedrijven die ons sponsoren. Dat zegt genoeg over de kwaliteit die we leveren.”

Muilwijk vreest dat als de programmering onder invloed van NEO er anders uit gaat zien en bijvoorbeeld het Nederlandstalige lied naar de achtergrond verdwijnt, de donateurs en sponsors LOT de rug toekeren. [Leidsch Dagblad]

Vorig artikelToch geen boete voor BNR Nieuwsradio
Volgend artikelRTV Utrecht zoekt samenwerking met AD en Omroep Amersfoort