Home Landelijke radio Radio Drenthe gaat concerten uitzenden

Radio Drenthe gaat concerten uitzenden

Radio Drenthe gaat op zondagmiddagen in mei uur een live concerten uitzenden. “Naast het lidmaatschap van de plaatselijke muziekvereniging zijn veel muzikanten ook lid van één van de provinciale orkesten”, zegt de regionale omroep. “Verder zijn er orkesten die zich met name richten op het samen musiceren, naast het volgen van individuele lessen op een muziekschool, en dan gaat het vooral om jongeren.”

De vier concerten vinden plaats in het atrium van het studiogebouw van RTV Drenthe. De concerten worden rechtstreeks uitgezonden op de radio.

De orkestleden van het Drents Senioren Orkest laten weten dat ze het wel jammer vinden dat er geen publiek bij kan zijn. Die spijt geldt evenzeer van de kant van Radio Drenthe. Maar vanwege de omvang van het Drents Senioren Orkest, bijna 80 muzikanten – en dat geldt ook voor het Drents Jeugdorkest die de serie op 27 mei afsluit -, is er niet voldoende ruimte meer om daar nog publiek bij te plaatsen. Omdat de twee andere orkesten, het Drents Harmonieorkest (13 mei) en het Jeugd Symphonie Orkest Drenthe (20 mei) een kleinere bezetting hebben, zal daar wel publiek bij aanwezig zijn.

Vorig artikelSTER-inkomsten hoger in 2006
Volgend artikelGerard Ekdom dertien uur achter elkaar op 3FM