Home Landelijke radio Radio 6 dit weekend vanaf North Sea Jazz

Radio 6 dit weekend vanaf North Sea Jazz

Radio 6 zendt komend weekend live uit vanaf het North Sea Jazz-festival in Ahoy. Voor het derde jaar op rij doet de publieke radiozender verslag van het festival.

Op vrijdag 10 wordt van 16:00 tot 1:00 uur uitgezonden vanaf het festival. Op zaterdag en zondag is North Sea Jazz van 14:00 uur tot 1:00 uur op Radio 6 te volgen. Winfried Baijens, Jaap Brienen, Vincent van Engelen, Co de Kloet en Steef Cuijpers presenteren de uitzendingen.

Er zal veel live muziek te horen zijn. In vijf zalen registreert de jazz-zender in samenwerking met de NPS meer dan zestig optredens. In de studio spreken de presentatoren met nationale en internationale artiesten. Ook gaan er verslaggevers gaan op pad om reacties uit het publiek te peilen.
Naast de live-uitzendingen op Radio 6 zendt Radio 2 zaterdag van 20:00 tot 0:00 uur een aantal live-opnames uit van het North Sea Jazz-festival in Rotterdam. Onder meer live-registraties van Wouter Hamel, Benjamin Herman en Burt Bacharach met Trijntje Oosterhuis te horen. Maar ook opnames van Duffy, George Benson en BB King komen voorbij.