Home Landelijke radio Radio 538 valt in Amerikaanse handen

Radio 538 valt in Amerikaanse handen

Radio 538 zal waarschijnlijk worden verkocht aan Advent International, een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Het bedrijf neemt een meerderheidsbelang in het popstation van circa 55 procent, zo verwachten ingewijden. Dit meld de Telegraaf vandaag.

Een belangrijk deel van de aandelen van Radio 538 was voor de veiling van de FM-frequenties deze zomer in handen van Newscorp, het bedrijf van de Engelse mediatycoon Rupert Murdoch. Dat belang moest worden verkocht omdat Newscorp ook eigenaar is van Sky Radio. Een voorwaarde bij de veiling was dat de bieders geen belangen zouden hebben in elkaars bedrijven.

“Toen Newscorp opstapte, hebben de overige aandeelhouders zich in de schulden gestoken”, zegt Radio 538-oprichter Lex Harding, die nu samen met Rob Out en Peter de Jager 98 procent van de aandelen in handen heeft. “We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe aandeelhouder en denken die in Advent te hebben gevonden”, aldus Harding, die niet wil zeggen hoe groot het belang wordt van de investeerder.

Advent Internationaal heeft aandelen in ruim 500 ondernemingen in 35 landen. Geruchten dat Rob Out en Peter de Jager helemaal uit Radio 538 willen stappen, wil Harding evenmin bevestigen: “Het enige wat ik daarover kwijt wil, is dat ik niet vertrek”.