Home Landelijke radio ‘Radio 538 strikes back!’

‘Radio 538 strikes back!’


Radio 538 is blij dat het weer marktleider is. ‘Radio 538 is back’, zo reageert de zender op de meest recente luistercijfers. De commerciële zender leverde de laatste maanden flink in. Volgens 538 had dat ‘grotendeels te maken met de bekende decemberprogrammering van een aantal andere stations’.

“Iedereen is super gefocust om overal in uit te blinken en dan is dit een terechte en een hele mooie beloning”, aldus Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538. Zijn zender haalde een marktaandeel van 10,5 procent. Daarmee haalt het Radio 2 eerder in dan vorig jaar, al is het aandeel minder hoog dan in dezelfde periode in 2009.

Ook Radio 5 en 100%NL zijn erg tevreden over de cijfers. Beide zenders halen zelfs een record marktaandeel. “We maken als een van de weinige radiostations weer een enorme sprong omhoog en dat is knap in deze volle radiomarkt”, meent Algemeen Directeur Carlo de Boer van 100%NL. “Om de stijgende lijn vast te houden timmeren we aankomende tijd flink aan de weg.” Het radiostation haalde een marktaandeel van 4,3 procent.

Ook Radio 1 heeft de weg omhoog gevonden. De publieke nieuws- en sportzender steeg met 0,8 procent tot 7,5 procent marktaandeel. Dat is het hoogste in drie jaar tijd. “Ik ben erg blij met deze cijfers”, zegt zendermanager Laurens Borst. “Ze laten weer eens zien dat de luisteraar de weg naar Radio 1 weet te vinden als er belangrijke nieuwsgebeurtenissen zijn, zoals de val van het kabinet, de Olympische Spelen en de Gemeenteraadsverkiezingen.”

De grootste stijger uit de dagprogrammering van Radio 1 is het Radio 1 Ochtendjournaal dat sinds de zomer een vast presentatieduo heeft met Marcel Oosten en Lara Rense. Het programma bereikt wekelijks 1,6 miljoen Nederlanders van 10 jaar en ouder.

Vorig artikelWouter van der Goes terug op Q-music
Volgend artikelGlazen Huis 3FM naar Eindhoven, Leiden, Nijmegen of Zwolle