Home Landelijke radio Radio 538 start ‘dure’ negende internetzender

Radio 538 start ‘dure’ negende internetzender

Talpa start over anderhalve week met nog een internet radiostation. Dat zegt directeur Jan Willem Brüggenwirth van Radio 538 in Reclameweek. “Echt uniek, dat is er op de hele wereld nog niet! Mensen zullen zeggen dat het heftig is om dit neer te zetten, omdat het geld kost. Maar we willen ook laten zien dat wij in staat zijn unieke stations neer te zetten, juist omdat we Talpa zijn.”

Het radiobedrijf van Talpa startte afgelopen week met acht internet radiostations. Wat de inhoud van de negende is, wil Brüggenwirth nog niet zeggen. Wel zegt hij dat het radioplatform moet gaan helpen de strijd aan te gaan met kabelaars. Nu moet de zender nog betalen om met de nieuwe stations op de kabel te komen. “Terwijl ik verdomme hele goede, dure content maak. Ik zou betaald moeten worden!”

Met de nieuwe zender moeten de kabelaars lekker gemaakt worden. “Ik weet dat wij iets hebben dat zij heel graag willen gaan uitzenden. […] Je kunt het krijgen, maar wel onder bepaalde voorwaarden. We investeren er dus ook duidelijk in om uiteindelijk minder afhankelijk te worden van distributiekanalen.