Home Landelijke radio Radio 538 redt omzet van RTL Nederland

Radio 538 redt omzet van RTL Nederland

Radio 538 heeft tegenvallende resultaten bij de televisiezenders van RTL Nederland recht kunnen zetten. De RTL Group, dat in Nederland uitzendt via RTL 4, 5 ,7 en 8 en Radio 538, heeft in de eerste helft van het jaar bijna zeventien procent meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Het bedrijf heeft echter wel last van de zwakke advertentiemarkt, zo maakte het bekend.

De nettowinst van RTL, dat voor 90 procent in handen is van het Duitse mediaconcern Bertelsmann, kwam uit op 338 miljoen euro, tegenover 290 miljoen euro een jaar eerder. De omzet van het grootste omroepbedrijf van Europa daalde door wisselkoerseffecten met ongeveer 1 procent tot 2,86 miljard euro. Het bedrijfsresultaat daalde met 2,5 procent tot 502 miljoen euro. RTL Group bezit 44 televisiezenders en 32 radiostations in tien landen.

RTL Nederland zag het bedrijfsresultaat in het eerste halfjaar met drie procent stijgen tot 34 miljoen euro. De omzet van de Nederlandse zenders steeg met 12 procent tot 212 miljoen euro. De inkomsten van Radio 538, het meest beluisterde radiostation van Nederland, compenseerden hierbij volgens de onderneming de tegenvallende resultaten van de televisiezenders.

Eind vorig jaar zorgde Radio 538 er ook al voor dat de winst van RTL Nederland hoog was. De zender werd in juni 2007 overgenomen van Talpa Radio.