Home Landelijke radio Radio 538 populair onderweg, op het werk en op school

Radio 538 populair onderweg, op het werk en op school

Radio 538 blijft bij de dinsdag gepubliceerde luistercijfers marktleider. Het station staat al jaren in het rijtje best beluisterde zenders. Vooral onderweg (16.1%) en op het werk/school (19.1%) luisteren veel mensen Radio 538. Met een totaal marktaandeel van 12.2 procent zit de zender nog 0.6 procent van haar recordmarktaandeel.

Q-music nam de afgelopen periode de tweede plaats over van Sky Radio, een periode eerder werd 3FM al verschalkt. Voor Q-music is het het hoogste marktaandeel in de zomer. De zender zit nog 0.3 procent af van har record marktaandeel van 9.9 procent. 

3FM zit momenteel in een dalende fase en de tijd zal uitwijzen of de nieuwe programmering voor herstel kan zorgen. 3FM is nog steeds erg populair bij mensen op school en werk. Sky Radio verliest momenteel ook marktaandeel en heeft het laagste marktaandeel sinds 2012.

Radio 10 behaalde het hoogste marktaandeel sinds de terugkeer op de FM. Algemeen Directeur Carlo de Boer van Radio 10: "Wat een mooie luistercijfers en wat een mooie dag. Op de dag dat Minister Kamp bekend heeft gemaakt dat hij de FM frequenties voor commerciële radiostations met 5 jaar gaat verlengen, realiseert Radio 10 het hoogste marktaandeel sinds de terugkeer op FM."

Bekijk en vergelijk zelf de luistercijfers in de verschillende doelgroepen.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.