Home Landelijke radio Radio 538 haalt 875.808 euro op voor War Child

Radio 538 haalt 875.808 euro op voor War Child


Radio 538 heeft deze week 875.808 euro opgehaald voor 538 voor War Child. Daarmee kunnen 72.984 oorlogskinderen geholpen worden. Vorig jaar werd er 648.000 euro opgehaald.

De einstand van 538 voor War Child werd bekend gemaakt op een volle Grote Markt in Groningen. Radio 538 was hier neergestreken voor de finale van de actieweek waarbij ze geld inzaamelde om oorlogskinderen weer naar school te sturen.

Op dit moment zijn er 28 miljoen oorlogskinderen die nooit een leraar zien. Omdat ze niet naar school durven. Omdat ze kindsoldaat zijn. Omdat ze gevlucht zijn. Of omdat de weg bezaaid is met mijnen. War Child zorgt ervoor dat deze kinderen – ondanks de oorlog – leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. Ook als er geen school in de buurt is. Onderwijs helpt zo letterlijk om de oorlog uit een kind te halen.

Tijdens de finale in Groniningen traden diverse artiesten op en werd er geld opgehaald voor het goede doel. Ook was er de finale van Maak ‘t of Kraak ‘t voor War Child waarbij Eva Luitsz een platencontract won.

Jan Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: "Een overweldigend resultaat, dat door een relatief kleine groep mensen door keihard te werken is behaald. In de loop van de week ontstonden er steeds meer mooie initiatieven die donaties opleverden. Eigenlijk is acht dagen veel te kort, als je ziet hoeveel energie er loskomt bij mensen. Op naar volgend jaar!"

Mark Vogt, directeur War Child: "Oorlog slaat de bodem uit het leven van iedereen, kinderen in het bijzonder. De afgelopen week hebben zoveel mensen en bedrijven vol overgave hun talent ingezet en daarmee een nieuwe basis gelegd voor het leven van 72.984 oorlogskinderen. Met dit geweldige resultaat durven deze kinderen weer naar school en kunnen zo de oorlog achter zich laten."
Foto: Yuri Saalberg