Home Landelijke radio Radio 5 krijgt vorm met programmering, logo en slogan

Radio 5 krijgt vorm met programmering, logo en slogan

In het nieuwe radioseizoen wordt Radio 747 omgevormd tot Radio 5 met de slogan ‘Radio 5 – Je voelt je thuis’. Voor de nieuwe zender is naast een nieuwe programmering een nieuwe huisstijl ontwikkeld.

Radio 5 moet breed, toegankelijk, vertrouwd en dichtbij worden. Op werkdagen van 07:00 uur tot 18:00 uur is er veel informatie, service en lichte muziek voor alle Nederlanders vanaf 55 jaar, die zich nog jong voelen te horen. Nederlandstalige muziek, easy listening, chansons, musicals en evergreens zullen de boventoon voeren.

In de avond en het weekend reflecteert Radio 5 de verscheidenheid van de Nederlandse samenleving. Op werkdagen vanaf 18:00 uur is de zender gereserveerd voor beschouwende programma’s. De religieuze programma’s in het weekeinde zijn populair bij de doelgroep en blijven op het vertrouwde tijdstip te beluisteren.

Nieuw op de zender, op werkdagen van 07:00 tot 18:00 uur, zijn de programma’s Wekker Wakker (Max), Toppers van Toen (AVRO), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV) en Open Huis (EO). Bekende stemmen van Martine van Os, Henk Mouwe, Jan Steeman, Hylco Span, Jeanne Kooijmans en Tom Herlaar geven kleur aan Radio 5.