Home Landelijke radio Radio 3FM maakt vanaf nu ‘serious radio’

Radio 3FM maakt vanaf nu ‘serious radio’

Het publieke popstation Radio 3FM gaat vanaf vandaag van start in een nieuw jasje. Er komen nieuwe dj’s, nieuwe programma’s, een nieuwe slogan en een nieuw logo. Er is al veel over gezegd, maar de belangrijkste veranderingen op een rij:

Claudia de Breij, Giel Beelen en Timur Perlin zijn nieuw in de dagprogrammering op 3FM. Claudia gaat het 3FM lunchprogramma tussen 12:00 en 14:00 uurpresenteren, Giel Beelen maakt een nieuw programma tussen 18:00 en 20:00 en Timur is te horen tussen 20:00 en 22:00 uur. In de late uurtjes op 3FM is er 3VOOR12 FM, waarin VPRO’s 3VOOR12 iedere avond een ander muziekgenre behandelt. Kenners als Kees de Koning en Chris Herrebrugh gaan flink de diepte in.

Het weekeinde begint bij 3FM voortaan op vrijdagavond om 18:00 uur, met Disco Classics Party Request met Corné Klijn (TROS). Daarna is het tijd voor de zin en vooral de onzin van het leven in Hard & Giel. Bonte avond op de radio met Giel zoals Giel bedoeld is. Een opvallend nieuw programma in het weekeinde is het 12 uur durende dance-programma 3FM BPM (Beats Per Minute), dat een unieke samenwerking is tussen de TROS, VPRO en BNN. Tussen 20:00 uur zaterdagavond en 09:00 uur zondagmorgen hoor je de de allerbeste dance uit alle genres.

Tenslotte is ook de 3FM nacht vernieuwd. Maurice Verschuuren neemt voortaan iedere werkdag de uren 04:00-06:00 voor zijn rekening. Ook nieuw is het programma ‘Altijd De Eerste’ met Patrick Kicken, na de Freak-O-Lympics op zaterdagmorgen om 03:00 uur. Patrick stelt daarin de allernieuwste muziek aan je voor. In de opleidingsuren op 3FM zijn de vertrouwde stemmen van Paul Rabbering, Arjen Lubach, Marisa Heutink en Coen Swijnenberg te horen.