Home Landelijke radio Radio 227 gaat van de kabel

Radio 227 gaat van de kabel

Radio 227 verdwijnt 31 december van de kabel. Volgens Look Boden van het radiostation uit de Betuwe doen de kosten van de Buma/Stemra, het Commissariaat voor de Media, de Sena en de Reclame Code Commissie Radio 227 de das om. "Het afgelopen jaar zijn er door vele mensen pogingen gedaan om een financiële uitweg te vinden om het voortbestaan van Radio 227 te garanderen. Ik heb het hier over mensen als organisatiedeskundigen, artiesten, donateurs, mediadeskundigen, programmaraadsleden, een aantal kabelmaatschappijen etc. Een hoop beloftes werden ook van buiten deze groep aan ons gedaan, maar die beloftes werden over het algemeen niet uitgevoerd, danwel ingevuld."

Radio 227 bestaat nu acht jaar en zit sinds april 2004 op de kabel. Eerst in Limburg, maar later door het hele land. Het radiostation richt zich op personen boven de 40 jaar. De programmering bestaat uit Easy-Listening en Middle of the Road muziek.

Het radiostation blijft voorlopig via internet te beluisteren. "Voor de toekomst zullen wij ons dan beraden of Radio 227 alsnog terug op de kabel of ether kan komen", aldus Boden.