Home Landelijke radio Radio Bembem en Radio 227 vragen bestuurlijke handhaving aan

Radio Bembem en Radio 227 vragen bestuurlijke handhaving aan

Radio Bembem en Radio 227 hebben bestuurlijke handhaving aangevraagd bij het Commissariaat voor de Media (CvdM). Deze zenders willen/kunnen niet voldoen aan de betalingseis die de kabelmaatschappijen stellen. Radio Bembem is door een aantal UPC programmaraden geadviseerd. Radio Bembem beweert dat het een ‘niet-commercieel station’ is en het dan ook niet mogelijk is om UPC een doorgifte tarief te betalen.

Radio 227 beweert eigenlijk ongeveer hetzelfde, namelijk dat het wordt tegenwerkt met name door mediabureaus die de doelgroep 40+ bewust negeren waardoor het niet lukt voldoende financiële dekking te realiseren voor haar uitzendgebied. De zenders willen dat het CvdM ingrijpt.

Radio 227 wordt door Casema bovendien verboden haar signaal in andere programmaraadsgebieden aan te bieden, dan is afgesproken met Casema. Zowel @home (Brabant midden zuid- en noord) als Casema (Amstelveen) weigeren de zender, die wel in het basispakket is geadviseerd, door te geven. Aangezien Radio 227 de financiële middelen niet heeft, wil en kan zij niet betalen voor kabeldoorgifte in deze gebieden . Bovendien maken UPC en @home de financiële situatie van radio 227 bekend aan programmaraden waardoor deze andere keuzes (moeten) gaan maken. De programmaraad Amstelveen blijft zich overigens vooralsnog tegen Casema verzetten en houdt vast aan het advies. [Kabelraden]

Vorig artikelHans Mantel krijgt programma op Arrow Jazz FM
Volgend artikel3FM start eigen YouTube kanaal