Home Landelijke radio Radio 2 morgen live vanuit Paleis Noordeinde

Radio 2 morgen live vanuit Paleis Noordeinde

Wouter van der Goes

Wouter van der Goes maakt morgen het eerste live radioprogramma ooit vanuit de puttikamer van Paleis Noordeinde. De dj neemt z’n luisteraars tussen 18:00 en 20:00 uur uur mee door het werkpaleis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Wouter van der Goes: “Onze Koning en Koningin zijn nu vijf jaar in functie. Maar wat doen ze? Wie helpt hen daarbij? Wat voor effecten heeft dat? Maar ik hoop ook antwoorden te vinden op vragen als ‘wie poetst het zilver bij een belangrijk diner?’ en ‘welke bloemen worden neergezet?'”

De dj zond eerder al live uit vanuit een gevangenis, de Tweede Kamer en Mali. “Dat ik daar nu Paleis Noordeinde aan mag toevoegen, is een droom die uitkomt. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar het professionele leven van onze Koning en Koningin.”

De luisteraars worden tijdens de uitzending meegenomen achter de schermen van het paleis. Zo zijn verschillende medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis te horen en is er een rondleiding door het paleis achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven. De afgelopen maanden was Van der Goes bovendien aanwezig bij verschillende gebeurtenissen rond het koningshuis, zoals een werkbezoek van Koning Willem-Alexander aan Schalkwijk in Haarlem en het bezoek van de Koning en Koningin van Jordanië. De opnames die daar zijn gemaakt, zijn terug te horen in de uitzending vanuit het paleis.

Foto: Jasper Zwartjes | Radio 2