Home Landelijke radio Radio 2 en FunX richten zich meer op nieuws, lager budget

Radio 2 en FunX richten zich meer op nieuws, lager budget

NPO Logo

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil in 2018 opnieuw minder uit gaan geven aan radio. Dat staat in de begroting. Het budget daalt met ruim 1,3 miljoen euro tot 72 miljoen euro. In de begroting worden ook een aantal ambities uitgesproken voor de radiotak.

Zo wil de NPO de programmatische afstemming tussen NPO 3FM, NPO Radio 2 en NPO Radio 5 verbeteren. “We zetten een vervolgstap in de aanpassingen om het gat in leeftijd tussen luisteraars van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 verder te dichten, bijvoorbeeld in tone of voice, presentatie en muziekmix.”

Nieuws

NPO Radio 2 gaat zich nog meer richten op nieuws. “We versterken de informatieve rol van de drive time-programma’s om de luisteraars nog beter aangesloten houden op het nieuws van de dag.” En ook op NPO FunX wordt de nieuwsvoorziening uitgebreid. “We breiden de op maat gemaakte NOS-nieuwsbulletins uit naar de middag en avond op werkdagen.”

Op NPO 3FM is het opvallend dat de naamsbekendheid van dj’s omhoog moet. “We vergroten de bekendheid van dj’s op de belangrijkste tijdslots.” Daarnaast wordt er vooral op online ingezet.

Foto: Jan Willem van Hofwegen | NPO