Home Landelijke radio Radio 2 donderdag in het teken van Alpe d’HuZes

Radio 2 donderdag in het teken van Alpe d’HuZes


Ruim achtduizend fietsers beklimmen donderdag 7 juni de bekende Franse berg Alpe d’Huez. Met als doel geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ hopen de deelnemers dertig miljoen euro op te halen. Radio 2 verslaat de inzamelingsactie Alpe d’HuZes live vanuit Frankrijk.

Radio 2 staat op donderdag 7 juni van 00:00 uur tot 20:00 uur in het teken van de zevende editie van Alpe d’HuZes. De Radio 2-programma’s draaien muzikale verzoekjes uit de Top 666 en het thuisfront moedigt de fietsers aan. De publieke muziekzender schakelt regelmatig over naar Alpe d’Huez voor updates en tussenstanden. Knooppunt Kranenbarg (NCRV) zendt vanaf vandaag dagelijks uit vanaf de Alpe d’Huez en komt aanstaande donderdag twee keer met extra lange uitzendingen rechtstreeks vanuit de Franse Alpen.

De speciale uitzending ‘de nacht van Alpe d’HuZes’ verzorgt om middernacht de aftrap op Radio 2. Presentator Henk van Steeg (EO) polst stemmingen bij deelnemers en draait verzoekplaten. Van 4.00 tot 9.00 uur doet Radio 2 presentator Bert Kranenbarg live verslag. Luisteraars horen vlak voor de start en tijdens de koers interviews met deelnemers. Om 16.00 uur is Knooppunt Kranenbarg terug met een sfeerverslag bij de finish. De ontknoping van de sportieve uitdaging en de bekendmaking van het eindbedrag is tot 20:00 uur live te volgen op Radio 2. Guido Weijers, die meefietst met Alpe d’HuZes, is in het middagprogramma Tijd voor Twee (KRO) gast aan de Tafel voor Twee.

Vorig artikelHoofdredacteur BNR: ‘Wij zijn geen concurrent van Radio 1’
Volgend artikelJan Paparazzi op RADIONL