Home Landelijke radio Radio 2 doet hele week verslag van Eurovisie Songfestival

Radio 2 doet hele week verslag van Eurovisie Songfestival

Radio 2 is deze hele week live aanwezig bij de voorbereidingen, de halve finale en de finale van het 50e Eurovisie Songfestival. Presentator Ron Stoeltie volgt in het programma ‘Kiev Calling’ elke werkdag tussen 18:00 en 20 uur de voorbereidingen van de Nederlandse deelneemster Glennis Grace op de voet.

Voorafgaand aan de live-uitzendingen van de halve finale en de finale kijkt Willem van Beusekom terug op 50 jaar Eurovisie Songfestival. In twee delen komen de mooiste en opvallendste songfestivalliedjes en de grappigste anekdotes aan de orde. Deel 1 wordt donderdag tussen 20:00 en 21:00 uur uitgezonden, deel 2 volgt zaterdag op ditzelfde tijdstip.

Op donderdag wordt vanaf 21:00 uur leveren Hijlco Span en Ron Stoeltie vanuit Kiev verslag bij de rechtstreekse uitzending van de halve finale waar 25 landen strijden om de laatste 10 plaatsen in de finale. Op zaterdag verzorgen zij ook het commentaar bij de finale van het Songfestival. Er wordt verslag gedaan van de verrichtingen van de 24 finalisten en de toekenning van de punten.