Home Landelijke radio Radio 192 boos op Radio Nationaal

Radio 192 boos op Radio Nationaal

Radio 192 ergert zich groen en blauw aan de muziekkeuze van collegastation Radio Nationaal. Volgens Radio 192 Directeur Michael Bakker zit Radio Nationaal te veel en opvallend in het vaarwater van 192. Mocht dat ertoe leiden dat Radio 192 straks naast een FM-frequentie vist, dan worden gerechtelijke stappen ondernomen tegen Radio Nationaal. Het station heeft op voorhand al een advocaat in de armen genomen.
Bij de verdeling van de zo gewilde FM-restfrequenties wordt er naar gekeken hoe een bepaald station zich onderscheidt van andere radiostations, zodat luisteraars een gemakkelijke keuze kunnen maken.
Karel van Cooten, algemeen-directeur van Radio Nationaal, legt de kritiek van Radio 192 naast zich neer. Volgens hem is de programmering van Nationaal sinds de oprichting in mei 2000 niet gewijzigd.
Den Haag neemt vandaag een besluit welke nieuwkomers op de radiomarkt eventueel recht hebben op een zogenaamde (rest)frequentie op de FM-band. Als daarbij blijkt dat Radio Nationaal veel muziek uitzendt die óók door Radio 192 wordt gedraaid, zou Radio Nationaal (dat al enkele jaren uitzendt) wel eens aan het langste eind kunnen trekken. Ten onrechte, vindt Radio 192.