Home Landelijke radio Boek over Radio 192

Boek over Radio 192

Michael Bakker heeft een boek geschreven over de geschiedenis van Radio 192. ‘Het wel en Wee van Radio 192′ is dit weekend uitgereikt aan voormalig Veronica, TROS en Radio 10 Gold dj Tom Mulder.

Het station begon op 4 juli 2001 uit onvredenheid over het verdwijnen van het oude zeezender geluid. Dj’s van Veronica, Noordzee en Mi Amigo hadden na de beruchte 31e augustus 1974 bij zo’n beetje alle Hilversumse omroepen emplooi gevonden, maar het authentieke zeezendergeluid was er niet bij de publieke omroepen.

Via AM 1332, de kabel en het internet kwam na 27 jaar het zeezendergeluid van Radio Veronica weer terug in de vorm van Radio 192, de voormalige etherfrequentie van Radio Veronica. Een combinatie van grote namen uit het zeezenderverleden, die weer plaatjes mochten draaien die niet door een computer geselecteerd waren, en dj’s die als toenmalige luisteraar perfect wisten hoe je “het sfeertje” weer tot leven riep.

Het initiatief van Michael Bakker en Ad Bouman stuitte op gebrek aan belangstelling bij reclamemakers, op nieuwe investeerders die niet investeerden en op een overheid die bij de verdeling van de FM-frequenties liever op veilig speelde, ondanks hoge waardering voor het programmatische plan.

In dit boek beschrijft Michael Bakker (1961), de moeizame strijd achter de schermen. Toen hij er na een lange tocht achter de kabelcommissies in alle hoeken van het land in was geslaagd Radio 192 bijna overal op de kabel te krijgen, trok de huurbaas de stekker eruit.

Het boek is een persoonlijk verhaal over succes, falen, vriendschap en verraad.

Vorig artikelRadio Noord-Holland wil tweede zender
Volgend artikelStemming Top 2000 op Radio 2 begonnen