Home AM Radio Radio 10 Gold vanaf morgen op 1008 AM met Novum Nieuws

Radio 10 Gold vanaf morgen op 1008 AM met Novum Nieuws

Radio 10 Gold zal morgen van start gaan op haar nieuwe frequentie 1008 AM. Om 10:08 uur zal Erik de Zwart samen met Tom Mulder de frequentie officieel in gebruik nemen. Ook nieuw op deze zender is het Novum Nieuws, waar het station gebruik van zal maken.

Na het mislopen van een FM-frequentie vorig jaar kreeg Radio 10 Gold van Ruud Poeze de mogelijkheid om op één van zijn AM-frequenties uit te zenden (1395 AM). Vanaf morgen stapt de zender over naar de 1008 AM en zal de 1395 nog tot 1 augustus aan blijven staan.

Naast de nieuwe frequentie gaat het station ook gebruik maken van een nieuwe nieuwsdienst. Was het eerst altijd ANP dat het nieuws aanbood aan deze landelijke zender, vanaf morgen zal Novum Nieuws het nieuws gaan aanbieden.. Hiermee zal Radio 10 Gold het tweede landelijke station worden dat gebruik maakt van Novum, eerder was dit ID&T Radio.

De nieuwe zender zal dag en nacht op 400 kW uitzenden vanuit Flevoland. Momenteel is de operator bezig met testen van de zender, vanuit België zijn al reacties binnen dat de zender duidelijk hoorbaar is. Want het signaal van de zender is ook te horen op de 1008. Vanavond om 20:00 uur zal het station voor het eerst gebruik gaan maken van het Novum nieuws.

Update:
De start van de zender is hier te horen. Met dank aan Peter Vrakking van middengolf.info.