Home AM Radio Radio 10 Gold vanaf 1 juli op 1008 AM

Radio 10 Gold vanaf 1 juli op 1008 AM

Radio 10 Gold is vanaf 1 juli te beluisteren via de AM-zender 1008 KHz. Na de frequentieverdeling vorig jaar keerde het station niet meer terug op de FM maar bleef wel in FM-stereo te beluisteren via de kabel en in een beperkt deel van Nederland te horen op AM 1395. Ondanks het gemis aan een goede ontvangst in de auto bleef de zender stabiel in de luisteraarsmarkt; Radio 10 Gold scoort al ruim een jaar een marktaandeel van bijna 5 procent onder alle luisteraars van 10 jaar en ouder.

Talpa Radio International, de moedermaatschappij van Radio 10 Gold, heeft de vergunning voor de AM 1008 weten over te nemen van het Engelse bedrijf Radlon Media Ltd. Dit bedrijf beoogde met de frequentie, die zij had gewonnen bij de verdeling in 2003, een radiostation te starten voor de Britse markt: Radio London. Gebleken is echter dat er andere frequenties zijn om dit doel te bereiken.

Erik de Zwart, directeur Talpa Radio International, zegt zeer ingenomen te zijn met de nieuwe frequentie: "Met de nieuwe, zeer krachtige frequentie AM 1008 kunnen we alle Nederlanders met een portable radio, in de auto, op het werk of bij het bed, goed bereiken. De 1008 is niet alleen de beste frequentie die beschikbaar is op AM in Nederland maar ook een zogenaamde 'vrije', dat betekent dat er geen stoorzender op dezelfde frequentie zit in andere Europese landen."

Tom Mulder, Program Director van Radio 10 Gold, is ook zeer blij: "We hebben hier keihard voor geknokt! En juist door de enorme trouwe luisteraars van Radio 10 Gold zijn we in staat geweest de ontvangst van ons radiostation zo goed te verbeteren. Soms, en dan vooral in de vooravond, begon de AM 1395 vanwege het lage vermogen te storen en ook ’s avonds moesten we twee uur de lucht uit vanwege een zender in Tirana (Albanië). Die tijd is over, we zijn er nu weer 24 uur per dag, op volle kracht op de 1008! En er zijn ook andere voordelen: we kunnen weer een belangrijke rol spelen bij de oproepen van de ANWB Alarmcentrale."