NPO Radio 1 was in mei de best beluisterde zender op internet in Nederland. Dat blijkt uit de NLO Streaming Audio Standaard van de maand mei. In die lijst worden radiostations gerangschikt op gestarte sessies per week (Gs). Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. Grand Prix Radio stond al in de top 10 en steeg naar nummer 7 met 705.175 streamstarts.

Radio 1 heeft de koppositie overgenomen van Qmusic. In mei waren er bijna 1,6 miljoen streamstarts voor de publieke nieuwszender. Qmusic zakt naar nummer 3.

Grand Prix Radio blijft stijgen dankzij de Formule 1. Veel fans gebruiken Grand Prix Radio tijdens de wedstrijden als alternatief voor het commentaar van Viaplay of F1 TV. De zender heeft Olav Mol als commentator, die dit de afgelopen jaren ook deed bij Ziggo Sport.

Luisterminuten

Qua luisterminuten staan de zenders met gesproken woord, zoals Radio 1 en Grand Prix Radio, niet bovenaan. Naar muziekzenders wordt ongeveer dubbel zo lang geluisterd.

Foto: RadioFreak.nl