Home Landelijke radio Radio 1 blijft toch op internet uitzenden

Radio 1 blijft toch op internet uitzenden

Het bericht wat wij eerder al brachten dat Radio 1 niet meer live via internet te beluisteren zou zijn, berust op een misverstand.

Een onduidelijk mailtje binnen de omroep had omroepmedewerkers die indruk gegeven. De boodschap hield in feite vooral in dat voor de techniek overgestapt gaat worden van RealAudio naar WindowsMedia. Dit word gedaan om dat dan een groter publiek kan worden bereikt

De publieke omroep maakte vandaag ook bekend dat de livestreams vanaf augustus in Windowsmedia worden aangeboden. Tot voor kort werden sommige zenders ook in het Real-formaat geleverd, maar om beter gebruik te maken van de totale capaciteit worden deze streams straks voor andere doeleinden ingezet.

Het gebruik van audio is de afgelopen maanden toegenomen. Hierdoor werd met name op piekmomenten de maximale capaciteit van servers bereikt. Om beter in te spelen op de stijgende vraag wordt de stream-capaciteit uitgebreid en worden alle beschikbare middelen efficienter ingezet.

De publieke omroep biedt zoveel mogelijk programma’s via Internet aan in Real of Windowsmedia en blijft dat aanbod verder uitbreiden. Real wordt vooral ingezet voor onbemand (breedband) peciale producties van omroepen. Windowsmedia wordt nu breder toegepast bij livestreams en ontlast daarmee in belangrijke mate de realservers.