Home Landelijke radio Racoon grote winnaar 3FM Awards

Racoon grote winnaar 3FM Awards

Racoon is de winnaar geworden van de 3FM Awards. De Zeeuwse band ging naar huis met drie prijzen, te weten voor beste popartiest, beste nummer (Love you more) en de Schaal van Rigter omdat wederom het nummer Love you more vorig jaar het meest gedraaid werd op de radiozender.

De prijzen werden vanmiddag uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam. Racoon gaf daar ook een optreden. Ondanks de vele prijzen, werd Racoon niet geëerd als beste band. Deze eer gaat naar die andere groep uit Zeeland, Blof.

Het is het tweede jaar dat de radioprijzen voor Nederlandse popmuziek worden uitgereikt. Via internet konden mensen stemmen op hun favoriete artiest in elf categorieën. Marco Borsato en Anouk wonnen de prijzen voor respectievelijk beste zanger en zangeres. Anouk neemt deze award voor het tweede jaar in ontvangst. Tiësto was vorig jaar beste mannelijke artiest en ook dit jaar ging hij niet met lege handen naar huis. Nu kreeg hij de prijs voor beste dance-artiest.

De beste rockartiest was volgens de internetstemming Within Temptation. Lange Frans & Baas B mogen zich een jaar lang beste R&B en hiphop artiest noemen en Kane maakte met Fearless het beste album. Beste live-act is net als vorig jaar Di-rect. Favoriete nieuwkomer is de Jeugd van Tegenwoordig. [Planet]