Home Landelijke radio Racisme klacht tegen Vlaamse Q-music

Racisme klacht tegen Vlaamse Q-music

Tegen twee DJ’s en de directie van het Belgische radiostation Q-Music, wat ook in de grensstreek en via internet valt te beluisteren, is een klacht ingediend wegens racisme, aanzetten tot rassenhaat en het uiten van racistische opmerkingen in het openbaar.

De klacht is afkomstig van een luisteraar die zich ernstig stoorde aan uitlatingen van Q-musicpresentatoren Erwin Deckers en Sven Ornelis. Die vergeleken de tennis-zusjes Williams, na hun overwinning in de Australian Open op de Belgische tennissters Clijsters en Henin, met ‘bosapen’.

De boze luisteraar heeft een kopie van de klacht verstuurd naar de Liga voor de Mensenrechten en naar het Centrum voor Racisme en Gelijkheid van Kansen.

Erwin Deckers en Sven Ornelis hebben zich inmiddels verontschuldigd tegenover de luisteraar die klacht had ingediend. Ze hebben een lang gesprek gehad met de luisteraar en hem aangeboden om in de uitzending de zaak recht te komen zetten.

Q-Music directeur Bert Geenen benadrukt dat de twee niet ontslagen zullen worden. Volgens hem staan Deckers en Ornelis juist bekend als anti-racistisch. Als een luisteraar in de uitzending racistische woorden gebruikt, wordt die door hen op zijn plaats gezet, aldus Geenen.