Home Landelijke radio Ook Vlaamse radiozenders slaan handen ineen voor Azie

Ook Vlaamse radiozenders slaan handen ineen voor Azie

In navolging van het Nederlandse Radio 555 gaan ook de Vlaamse radiozenders geschiedenis schrijven door samen te werken om geld binnen te halen voor Azië. De landelijke radiozenders Donna (publiek), Q-music en 4FM (commercieel) wijden morgen hun hele programmering, van zes uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds, aan inzamelingsacties voor de Tsunami-slachtoffers. Ze doen dat onder de gezamenlijke naam Radio 1212. De radiomarathon loopt op dezelfde dag als het TV-programma ‘Tsunami 1212’ dat VRT en VTM zullen produceren en gezamenlijk uitzenden. Daarmee willen ook de TV-zenders Vlaanderen mobiliseren om de slachtoffers van de natuurramp te helpen.

Ook de telecomproviders slaan de handen ineen, net als in Nederland. Ze stellen het SMS-nummer 3108 beschikbaar. Per SMS gaat er één euro naar de actie ‘Tsunami 1212’.

Tijdens Radio 1212 kunnen bedrijven platen op de netten aanvragen tegen betaling. Voor een minimumbedrag van 250 Euro per plaat wordt hun favoriete song uitgezonden. De opbrengst gaat integraal naar het rekeningnummer ‘Tsunami 1212′. Daarnaast zullen de drie radionetten op 14 januari de hele dag door aandacht besteden aan de inzamelingsacties die overal in Vlaanderen georganiseerd worden. De stations zullen bovendien zelf nieuwe acties opzetten.

Voor Jan Knudde, netmanager van Radio Donna, is radio een ideaal medium om Tsunami 1212 te promoten. “Door de handen in mekaar te slaan bereiken we samen een maximaal aantal Vlamingen en is een grote impact verzekerd”, zegt Knudde.

Erwin Deckers, programmadirecteur van Q-music en initiatiefnemer van de gezamenlijke actie, rekent op een massale respons van de luisteraars. “De respons van de Vlamingen op de vraag om hulp vanuit Zuid-Oost Azië is enorm”, zegt Deckers. “Met deze actie hopen we nog meer mensen en bedrijven te mobiliseren.”

Jan Caerts van 4FM vindt het niet meer dan logisch dat de drie radiozenders de handen in mekaar slaan. “Samen kunnen we meer dan alleen. Door uit te zenden onder dezelfde naam maken we duidelijk dat we met z’n allen aan dezelfde kar trekken”, zegt Caerts.

De Radio-actie zal ook op televisie te zien zijn. TV1 zendt de studio van Radio Donna uit, Kanaal Twee zet zijn camera’s in de studio van Q-Music.