Home AM Radio Kort radionieuws van zaterdag 25 januari

Kort radionieuws van zaterdag 25 januari

Recordjaar voor Skyradio.nl

De website van het non-stop muziekstation Sky Radio was in 2002 zeer succesvol. Skyradio.nl trok in 2002 5 miljoen unieke bezoekers en 16 miljoen pageviews. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2001. De playlist was met 3 miljoen pageviews het meest populair.

Ook de prijsvragen en de acties op de site zorgde voor het succes. Een grote trekker in 2002 was ook de ‘Leef een jaar gratis’ actie. Deze actie zorgde voor ruim 1 miljoen pageviews.

Achterhoek FM eist geld van gemeente

Achterhoek FM hoopt via de rechter een bijdrage van zo‘n 3500 euro af te dwingen bij de gemeente Vorden. De streekradio voor Vorden, Lochem en Ruurlo eist dat de gemeente de uit het Gemeentefonds verkregen omroepgelden alsnog naar haar doorsluist.

Beide partijen ontmoetten elkaar gisteren voor de bestuursrechter, die binnen zes weken uitspraak zal doen. De lokale omroep raakte in 2000 een belangrijke bron van inkomsten kwijt door de afschaffing van de Omroepbijdrage. Ter compensatie stortte het rijk miljoenen in het Gemeentefonds, waaruit de gemeente Vorden in 2000 en 2001 duizenden guldens ontving.

De gemeente stopte de omroepgelden echter in de algemene middelen en weigerde het bedrag uit te keren. Dit in tegenstelling tot Lochem dat wél met een bijdrage over de brug komt.

‘Het Roze Rijk’ stopt ermee

Het enige landelijke radioprogramma voor homo’s en lesbiennes, ‘Het Roze Rijk’ op 747AM, stopt er per 1 maart mee vanwege bezuinigingen.

De NPS, die het programma uitzendt, vindt het Internet een geschikter medium om homoseksuelen bijeen te brengen en te informeren. Zij lanceert daarom binnenkort een website op Hetrozerijk.nl.