Qmusic is vanochtend de ochtendshow begonnen vanuit een nieuwe radiostudio. DGP Media, waar Qmusic onder valt, is verhuisd naar ‘Mediavaert’, in Amsterdam-Duivendrecht. In de zomer gaat ook JOE naar de nieuwe locatie.

Volgens DPG bieden de studio’s meer ruimte en mogelijkheden. Zo wordt er in één van de studio’s van Qmusic gewerkt met in-ears en DPA headsets, wat betekent dat de radio-dj’s geen koptelefoons op hebben. De studio is ontworpen vanuit de gedachte “het maakproces en het liveproces te combineren en deze werelden dichter bij elkaar te brengen”, aldus Q. Daarnaast is er ook nog een studio met vaste microfoons.

2×2 studio’s

Er zitten twee radiostudio’s voor Qmusic en twee studio’s voor JOE in het nieuwe pand. Daarnaast is er voor artiesten een studio om live te spelen en biedt het pand ruimte voor het organiseren van concerten zoals ‘The Qube’ van Qmusic.

De nieuwe studio:

“Na de uitbreiding van het radio-portfolio van DPG Media en de start van JOE op een landelijke frequentie in september 2023, is de verhuizing naar Mediavaert een volgende fase voor het Radioteam van DPG Media”, zegt Robert Bernink, directeur radio bij DPG Media. “Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe onderkomen nog meer recht gaat doen aan het vakmanschap en de gedrevenheid van de teams van zowel Qmusic als JOE.”

Foto: Qmusic/Ben Verveld, Ben Verveld