De dj’s van Qmusic mogen het woord ‘misschien’ vanaf maandagochtend niet meer zeggen. Als het ‘Verboden Woord’ toch voorbij komt, dan kunnen luisteraars 500 euro winnen. Het nieuwe radiospel begint maandag om 08:00 uur en eindigt vrijdag 26 mei om 18:00 uur.

Volgens de radiozender heeft AI alle uitzendingen beluisterd en geanalyseerd wat de meest gebruikte woorden zijn. ‘Precies’, ‘misschien’ en ‘bijvoorbeeld’ scoorden het hoogst. Een meerderheid van de luisteraars koos voor het woord ‘misschien’ als verboden woord.

Tijdens de actie houdt Qmusic een ‘Wall of Fame’ en een ‘Wall of Shame’ bij, van de dj’s die het spel het beste en het slechtst spelen. ‘Het Verboden Woord’ wordt tijdens alle gepresenteerde programma’s gespeeld, met de dj’s en sidekicks. Nieuwslezers, bellers en studiogasten zijn uitgezonderd van deelname en ook liedjes en reclames tellen niet mee. Als een dj per ongeluk toch ‘Het Verboden Woord’ uitspreekt, kunnen luisteraars dit melden via de rode knop in de Qmusic-app. Uit deze oplettende luisteraars wordt random iemand gekozen.

Foto: Qmusic