Home Landelijke radio Qmusic gaat adverteren op tv-zenders van de NPO

Qmusic gaat adverteren op tv-zenders van de NPO

Qmusic studio

Qmusic maakt deze week voor het eerst gebruik van de mogelijkheid om te adverteren in de reclameblokken van de NPO. Begin januari werd bekend dat voortaan ook commerciële zenders als Radio 538, Qmusic en BNR welkom zijn in de reclameblokken van de NPO.

Morgen zendt Qmusic voor het eerst de commercial van ‘Het Geluid’ uit op de publieke tv. “Na jarenlang geweerd te zijn door de STER kunnen we vanaf heden ook adverteren op de zenders van de publieke omroep”, aldus Jorn Agterberg, marketing manager van Qmusic. “Het is mooi om te zien dat we onze campagnes op deze manier kunnen uitbreiden. Een waardevolle toevoeging voor onze zichtbaarheid en ons bereik.”

Met de verandering hoopt de NPO het publiek beter bij de adverteerders te brengen. “De publieke omroep heeft ook een verantwoordelijkheid om de markt niet af te bakenen voor commerciële partijen. Het lijkt me prima dat ze reclame maken, daar krijgen we geld voor terug”, zei Frank Volmer, directeur van de STER, onlangs.

Sky Radio was de eerste radiozender die gebruik maakte van de soepele regels. Van 22 tot en met 25 december zond NPO 1, NPO 2 en NPO 3 de kerstcommercial van de radiozender uit.

Foto: Sander Koning