Home Landelijke radio PvdA-statenlid wil publieke radio op Arrow-frequenties

PvdA-statenlid wil publieke radio op Arrow-frequenties

Het PvdA-statenlid Wagemaker vraagt staatssecretaris Heemskerk in een open brief om de vrijgekomen radiofrequenties van Arrow te gebruiken voor de publieke omroepen die in delen van Noord-Holland zeer slecht te ontvangen zijn.

De zenders van Arrow zijn afgelopen week uit de lucht gehaald omdat het bedrijf de miljoenen voor de uitzendlicentie niet betaalde. In West-Friesland is al langer sprake van slechte radio-ontvangst en Wagemaker kaartte deze kwestie al eerder aan.

In de brief schrijft Heemskerk: "Vorig jaar rond deze tijd schreef ik u een brief met het verzoek om de kwaliteit van de ontvangst van Radio 1, 2 en 3 via de ether in grote delen van midden Noord-Holland te verbeteren. Separaat heeft u ook een schrijven van de provincie Noord-Holland ontvangen die, dankzij een unaniem aangenomen motie in de Statenvergadering, hetzelfde verzoek bepleit."

"In uw antwoord, ook aan de Kamer, gaf u aan dat pas bij de nieuwe veiling van FM frequenties in 2011 de mogelijkheid bestaat om tot een herschikking te komen. Aangezien er nu landelijk goed beluisterbare frequenties door het verdwijnen van Arrow beschikbaar zijn gekomen, wil ik, mede namens vele al jarenlang gedupeerde luisteraars in West-Friesland en Noord-Kennemerland, bepleiten dat u de Arrrow-frequenties gaat gebruiken om het luisterplezier van genoemde Noord-Hollanders aanzienlijk te verbeteren."

Staatssecretaris Heemskerk van Economische zaken zei eerder snel tot de verdeling van de kavels (A7 en A8) over te willen gaan. Om te voorkomen dat dit lang duurt, wordt gestart met een belangstellingregistratie. Als blijkt dat er voor beide vergunningen slechts één partij geïnteresseerd is kan direct tot vergunningverlening worden overgegaan.