Home AM Radio Provincie Utrecht vindt tijdelijke oplossing voor zendmasten

Provincie Utrecht vindt tijdelijke oplossing voor zendmasten

Het Utrechts provinciebestuur is bereid het Militaire Opslag Basis – terrein in Lopik te kopen, om de plaatsing van een derde AM-zendmast mogelijk te maken. Dat schrijft het Utrechts Nieuwsblad. IJsselstein koopt dan de grond in het noorden van de gemeente voor de plaatsing van de tweede zendmast. De derde mast blijft op de huidige plek in Lopik, pal tegenover nieuwbouwwijk Het Zenderpark.

Volgens bemiddelaar en oud-staatssecretaris van volkshuisvesting D.Tommel, doet de gemeente Lopik er verstandig aan mee te werken aan deze tijdelijke oplossing van het zendmastenprobleem, waardoor het zendvermogen over drie masten wordt verdeeld. De middengolfzendmasten zorgen al langer voor onrust in de gemeente. De permanente oplossing is verplaatsing in 2011 naar het Markermeer.

Volgens Tommel valt in alle redelijkheid niet te verwachten dat de nieuwe zenders overlast veroorzaken. Op 7 mei beslissen de provincie Utrecht, de gemeenten Lopik en IJsselstein, zenderexploitant Nozema en het ministerie van economische zaken over het convenant.