Home Landelijke radio Provincie benaderde zelf nieuwe baas RTV Drenthe

Provincie benaderde zelf nieuwe baas RTV Drenthe

De provincie Drenthe is zelf actief op zoek geweest naar een waarnemend hoofdredacteur‑directeur voor RTV Drenthe. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden op gezag van PvdA‑gedeputeerde Henk Weggemans. De gedeputeerde polste tijdens een etentje oud‑hoofdredacteur Jan Greven van dagblad Trouw. “Greven wilde voor een periode van vier maanden de functie best waarnemen”, aldus Weggemans. “Hij zou dan de weg kunnen bereiden voor een nieuwe hoofdredacteur‑directeur.”

De bemoeienissen van de provincie, de belangrijkste financier van de regionale omroep, werden niet op prijs gesteld door de sollicitatiecommissie van RTV Drenthe. De leden, samengesteld uit de Redactie‑ en Ondernemingsraad en de Raad van Toezicht, weigerden in te stemmen met de kandidatuur van Greven. “Ze beschouwden hem als een zetbaas van de provincie”, zegt Weggemans.

De inmenging van de provincie leidde er de afgelopen weken bijna toe dat de sollicitatiecommissie het bijltje er bij neer gooide. Met name de leden van de Redactie‑ en Ondernemingsraad hadden grote moeite met de rol die de provincie zich toeeigende. Ze zagen in de pogingen van Weggemans een bevestiging van hun al langer bestaande indruk dat de provincie zich te veel bemoeit met RTV Drenthe. Dat blijkt uit informatie waarover deze krant beschikt. Geen van de leden van de sollicitatiecommissie wil een toelichting geven.

Vorig artikelOmroep C heeft al 10.000 leden
Volgend artikelRadio Veronic wordt Radio Twilight