Home Landelijke radio Projectontwikkelaar werkt aan mediapark in Amsterdam

Projectontwikkelaar werkt aan mediapark in Amsterdam


In Amsterdam wordt gewekt aan een mediapark. Jim Reerink, oud-directeur van projectontwikkelaar TCN, de eigenaar van het Media Park in Hilversum, is de plannen aan het uitwerken. “Amsterdam heeft de dynamiek van Times Square, Hilversum van een industrieterrein”, zegt hij in het Parool.

Met name veel tv-bedrijven trekken de laatste tijd naar Amsterdam. Zo heeft Endemol zich deze week in Amsterdam Zuid-oost gevestigd. RTL Nederland bekijkt op dit moment of het in Hilversum blijft of ook naar Amsterdam gaat. BNR Nieuwsradio is al jaren in Amsterdam gevestigd en de Persgroep is eind vorig jaar met Q-music ook in de hoofdstad neergestreken.

“Hilversum biedt goedkope ruimte aan, de huren zijn laag, de infrastructuur goed, het elektriciteitsnet is er driedubbel uitgevoerd. Dat biedt zekerheid”, zegt Reerink. “Maar Amsterdam is creatief, Amsterdam leeft”, zo meent hij. Hij verwacht dan ook dat BNN en de VPRO zich ook snel in Amsterdam gaan vestigen. Maar beide omroepen laten weten geen enkele plannen in die richting te hebben.

Vorig artikelColumnist Peter Heerschop verlengt contract bij 538
Volgend artikelLokale omroep werken aan fusie in de Noordkop