Home Landelijke radio Programma’s Wereldomroep ook op Amerikaanse zenders

Programma’s Wereldomroep ook op Amerikaanse zenders

Radio Nederland Wereldomroep heeft een overeenkomst gesloten met twee nieuwe partnerstations voor de Spaanstalige uitzendingen in de VS. De publieke omroep in Atlanta en Puerto Rico gaan radioprogramma’s van de Wereldomroep uitzenden. Dat brengt het totaal aantal Spaanstalige partnerstations in de VS op 26 radiostations in tien staten. 

Vanwege de grote Spaanstalige gemeenschap in de VS zendt de Wereldomroep in die regio sinds enkele jaren niet alleen uit in het Engels maar ook in het Spaans. Vorig jaar sloot de Wereldomroep een contract met de nationale publieke omroep (NPR), waardoor een 24-uurs signaal met de complete Spaanstalige programmering in veel delen van de VS wordt uitgezonden. Zo ook in Los Angeles en Houston waar ongeveer de helft van de inwoners Spaans spreekt.

Daarnaast werkt de Wereldomroep onder meer samen met Radio Bilingüe, het oudste Spaanstalige publieke radionetwerk met meer dan 50 stations in de VS en Mexico.

In Atlanta gaat de Wereldomroep samenwerken met het NPR-station ‘WABE Atlanta’, het qua grootte achtste publieke radiostation van de VS. In Puerto Rico, het Amerikaanse eiland met 3,6 miljoen Spaanstalige inwoners, is aansluiting gezocht bij ‘Puerto Rico Public Broadcasting’. Zowel de nieuws- en actualiteitenprogramma’s als de (klassieke) muziekprogramma’s zijn op de zenders via radio en internet te beluisteren.

In Latijns-Amerika zijn de Spaanstalige uitzendingen al jaren via ruim 650 partnerstations te beluisteren. Daarnaast zendt de Wereldomroep in Latijns-Amerika uit via kortegolf (met name in landen als Cuba, Venezuela en Colombia), satelliet en internet. De redactie in Hilversum verzorgt naast nieuws-, actualiteiten- en achtergrondprogramma’s ook muziekprogramma’s en speciale radioseries. Samen met BBC World Service is de Wereldomroep in Latijns-Amerika het populairste internationale radiostation.